Vorige week zijn we een weekje op vakantie geweest naar Schotland. En dan moet het er toch een keer van komen, links rijden. Nou, ik moet zeggen dat me dat alles is mee gevallen. Je rijdt over het algemeen mee met het verkeer en dan gaat het vanzelf wel goed. Alleen als ik snel moest reageren had ik de neiging om rechts te gaan rijden. Maar dan kijk je al snel tegen een stel koplampen aan en corrigeer je ook weer direct.

Doordat we een auto ter plekke hadden gehuurd zat ook het stuur aan de rechterkant. Daar moest ik nog het meest aan wennen en dan vooral aan het afstandhouden tot de linkerkant van de weg. In het begin nog al eens een stoeprandje aangetikt. Ook is het vreemd dat het tegemoetkomende verkeer zo dicht langs je rijdt.

Wat tips:

  • Als je een auto huurt neem dan een automaat. De schakelbak zit ook aan de andere kant en bij een automaat hoef je je daar niet druk om te maken.
  • Zorg voor navigatie in de auto of op je mobiel. Bijvoorbeeld de Here app is geweldig. Je kunt een kaart op je telefoon downloaden en dan heb je ter plekke geen data nodig om te kunnen navigeren.
  • Maak je niet druk vooraf. Het valt echt enorm mee en al na 10 minuten ben je het helemaal gewend.
  • Blijf kalm en geniet van je vakantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *